dijous, 8 de desembre del 2011

Torró de crema de Can Galderic

El mes de desembre tenim pensat una recepta que ens agrada molt, preparar amb tota la família!

 El Torró de crema de Can Galderic.

-250 gr. de sucre
-450 gr. de farina d’ametlla marcona ratllada de Can Galderic
- 4 rovells d’ou
-35 gr. de llet condensada (opcional)
-125ccl d’aigua.
Paper sulfuritzat

Posem una cassola a foc lent l’aigua i el sucre per fer un almívar,  la temperatura ha d’oscil·lar entre els 126º i els 130º. Fins que ens agafi una consistència de bola, color transparent que en agafar el almívar amb una cullereta i deixar caure a fil ens ha de quedar una bola al tacte.
En un bol a part col·locarem la farina d’ametlla, els rovells d’ou, la llet condensada i barregem bé fins obtenir una massa homogènia.  Seguidament afegim  l’almívar a fil fins que ens quedi una massa fina.
En un motllo de silicona, plàstic, paper d’alumini ,prèviament folrat amb el paper sulfuritzat, aboquem la massa resultant repartint bé, col·loquem un pes a sobre i ho deixem reposar unes hores.
Passades unes hores ja podem desemmotllar el torró de crema i només ens cal cremar el sucre per damunt del torró.

També podem substituir la farina d’ametlla per farina d’avellana, o afegir xocolata o cacau en pols a la massa per obtenir una torro de crema de xocolata.

A Can Galderic, bons ingredients i bona gent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada