dilluns, 14 de maig del 2012


La nostra amiga Annalisa ens ha enviat aquesta recepta per començar a gaudir de les primeres alfàbregues que emplenen els nostres jardins i horts.


La pasta amb pesto alla trapanese (pasta cull'agghiata en sicilià) és un plat típic de la cuina de Trapani, ciutat de la costa occidental de Sicília. Es trata de una salsa crua de la qual els ingredients principals són: les ametlles, el tomàquet i l'alfàbrega.
ingredients per 4 persons:
1 gran d'all
50gr d'ametlles crues
250gr de tomàquet fresc
un manat d'alfàbrega
sal
pel condiment: oli d'oliva extra verge, formatge d'ovella curat (pecorino) o pa torrat rallat, pebre.
Elaboració
En un morter es trinxen  les ametlles, l'all i l’alfàbrega amb una mica de sal. S'afegeixen el tomàquet en daus petits o en polpa, l'oli d'oliva i el pebre. Mentre es deixa descansar la salsa es couen 500 grams de pasta en abundant aigua bullint amb sal. Quan la pasta és al dent s'escorre i es condimenta amb la salsa i una mica de pecorino rallat (o pà torrat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada